Mine foredrag

 

Som noget forholdsvis nyt tager jeg rundt i landet ( og udlandet) og holder foredrag/forelæsninger. Flere og flere virksomheder ønsker at give deres medarbejdere mulighed for, at lære at beskytte sig mod alt det snavs, der hver dag bliver lagt på vores maskiner.

 

 

Jeg fortæller om hvordan en ganske almindelig bruger skal beskytte sin maskine mod diverse angreb. Vi kommer ikke udenom, at med Internettet følger der også en masse snavs. Beskytter den enkelte bruger sig ikke mod alle de angreb, står han/hun snart med en ubrugelig eller meget langsom maskine.


Nu er det mest Spyware jeg arbejder med, og den er steget kraftigt det seneste år. Der er udviklet små programmer, som kan indsamle alle informationer om den enkelte bruger, og disse informationer kan så sælges til lyssky virksomheder. Det er der rigtig mange penge i. Et eksempel kunne være, at popup bliver tilpasset en bruger, således at han/hun altid får en popup som er tilpasset til ens interesser. Det er jo i princippet uskadeligt - men temmelig irriterende med alle de popup.

Der er så også lavet andre spyware programmer som er mere ondsindede her kan jeg bl.a. nævne dialer programmer, som ringer op til suspekte tjenester - måske til en Sydhavsø, og dette gør så, at man får en kæmpe telefonregning med i købet. Andre programmer vil levere en masse porno popup på brugerens maskine.

Og hvad med lidt spyware, som kan aflæse ens tastetryk - også kaldet keyloggere. Brugernes bankkonto kan være i stor fare, hvis der er installeret en keylogger på maskinen. Der er beviseligt i gennemsnit ca. 28 stykker spyware på alle computere. Jeg fortæller også lidt om det som vi kalder for hijackere. Dvs. din maskine bliver overtaget af noget udefra kommende. Du skriver en adresse som du vil besøge, men du kommer ikke hen til den adresse, men bliver ført hen til noget helt andet. Du bestemmer ikke selv mere, hvor du vil hen, du bliver ført til de sider, som betaler for, at du besøger netop deres side.


 

 

Du kan under Aktuelt se hvor, og hvornår de næste foredrag afholdes.

Ønsker du at jeg kommer og holder foredrag omkring Spyware for dine ansatte, så Kontakt mig for at få et tilbud.