Du er kommet ind på denne side, fordi du vil undersøge, hvordan du selv, kan scanne din computer for virus

Du kan hente en lille god engangsscanner som hedder mwav. Den finder du HER

Hent programmet, og gem det på dit skrivebord, du skal ikke bruge programmet endnu. Det er bedst at scanne for virus, når man er i fejlsikret tilstand, for så er virussen ikke i brug, og kan fjernes. Scanner du fra normal tilstand, så er en evt. virus aktiv, og kan ikke fjernes.

For at kommer i fejlsikret tilstand, skal du genstarte din maskine, og under genstarten, skal du taste f8 ca. lige når der er talt ram. Taster du f8 for tidligt, kommer du til en blå skærm (bios) taster du f8 for sent, så starter din computer normalt. Det er ikke altid let at finde det korrekte tidspunkt, så det kan være du må forsøge dig et par gange. Yderligere info kan du finde HER

Når du er kommet i fejlsikret tilstand, gør du følgende:
Klik på den fil du har hentet: mwav.exe Klik på unzip og det pakker sig ud i en mappe, som det selv opretter på C:\Kasperskky - klik på OK.
Sæt flueben i følgende:
Drive

Klik på scan.
Tip: du skal ikke klikke på Add to Startup folders, så scannes din maskine hver gang du starter Windows op.
Denne scanning kan godt tage et par timer, alt efter hvor meget du har liggende på din computer. Programmet kan finde og fjerne dine evt. vira du har på din maskine.

-------------------------------------------------------------------

En anden god engangsscanner finder du HER Det hedder Dr.web Hent programmet, og gem det på skrivebordet. Du skal ikke bruge det endnu, også denne scanner, skal først bruges i fejlsikret tilstand, for at kunne fjerne evt. vira.

Når du er kommet i fejlsikret tilstand.
Dobbeltklikdrweb-cureit.exe, den vil køre en expressscan, det siger du Ja til.
Når den skriver Done nederst til venstre, skal du klikke på Options - Change settings.
Skift til fanebladet Scan, fjern fluebenet ved Heuristic analysis.
Skift til fanebladet Actions, her skal alle punkter under Malware sættes til Rename.
Klik så på det eller de drev du vil have scannet, der kommer en rød prik for at vise det/de er valgt.

Klik så på den grønne pil ovre til højre på siden, så starter scanningen.
Første gang Dr.Web finder noget, klik "Yes to All", så fjerner den hvad den finder. NB: pas lidt på, for har du Bitguard firewall, vil Dr. web finde den, og fjerne noget derfra, så din firewall ikke længere virker.
Får du brug for at se i loggen, hvad Dr.web har fjernet: Klik så på Start - Søg, find filen drweb32w.log Se nederst, hvor der står:
Scan statistics.

Vejledning i billeder findes HER

----------------------------------------------------------------

Du kan også onlinescanne for virus. Det kan du gøre på disse link, som du ser herunder:

Panda - Klik på Scan your pc - og i det nye vindue, skal du klikke på Check now.
Housecall - Klik på Scan now its free. Denne scanner kræver du har Sun Java installeret. Det får du HER
Bitdefender - Klik først på I agree. Hvis du har XP og SP2 installeret, skal du installere ActiveX for at forsætte. Se herunder, hvor jeg har markeret det punkt du skal klikke på for at fortsætte:

Kaspersky - Herinde kan du både scanne enkelte filer, eller hele din computer. For at scanne hele din maskine, skal du klikke på Kaspersky Onlinescanner. Derefter skal du klikke på Accept. Der ligger en lille advarsel derinde. Der står, at har du installeret Kaspersky beta onlinescanner tidligere, så skal du gå i start - kontrolpanelet - tilføj/fjern programmer og afinstallere det, før du fortsætter. Klik på Kaspersky File scanner, for at scanne en enkelt fil, som du måske har mistanke til, kan være en virus.
 

 


Tilbage