Trojanske Heste

 

Trojanske heste (også kaldet trojaner) er opkaldt efter den hule træhest, grækerne brugte til at smugle soldater ind i Troja. Her dækker betegnelsen over et tilsyneladende uskyldigt program, der indeholder hemmelige funktioner, som typisk er skadelige. Det kan for eksempel være en uventet formatering af harddisken, eller en bagdør, der via Internettet åbner din computer for hackere.

Trojanske heste er små programmer, der giver sig ud for at være nyttige programmer. Men trojanerne kan indeholde bagdøre, så hackere kan få adgang til den inficerede computer.

En hacker kan påhæfte noget som hedder keylogger. Det betyder at han kan sidde hjemme hos sig selv, og se alle dine tastetryk. Det være sig både dine mail, koder mm. Også dine bankkoder. Så bliver det rigtig farligt, hvis det er sådan en trojaner du får indenbords.


Trojanske heste kan ikke selv sprede sig til flere computere. Du kan se her, hvordan du kan beskytte din computer mod trojanske heste. Og lad så lige være med at klikke på veryfunny.exe og andre "sjove" programmer. Disse små sjove programmer, har meget ofte vedhæftet en trojaner.