Virus
 

 

En virus er et lille program, som er designet til at sprede sig selv fra en fil, til en anden fil, på en enkelt computer. For at være en ægte virus skal programmet kunne eksekvere sig selv, og kunne kopiere sig selv. Typisk vil virusprogrammet placere sin egen kode i et program, således at virussen eksekveres, når man prøver at starte et andet program.

Virus er et evigt aktuelt emne - desværre. Engang tog det dage, uger eller måneder for en computervirus, at brede sig verden over. I dag tager det sekunder, fordi vi udveksler mange flere data. Så det gælder om at beskytte sig med et godt antivirus-program.

Mange moderne vira er meget aggressive. De spreder sig hurtigere, og angriber hurtigere end tidligere. Ofte går det så stærkt, at det er tids-zoner, der afgør om det er USA, Asien eller Europa som bliver hårdest ramt.

Virus kan være en harmløs "øv-bøv"-besked på din skærm, men det er desværre ofte programmer, som ødelægger filer på harddisken. En virus vil ofte kopiere sig selv til dine systemfiler, så den er aktiv, hver gang computeren er tændt. Den vil ofte også kopiere sig selv til andre programfiler. Derudover, vil mange vira, sende en lille hilsen med samme vira, til dem som ligger i dit adressekartotek.

En computervirus er simpelthen et lille program, der gemmer og kopierer sig selv i et andet program. Når det inficerede program bliver brugt, bliver virusen aktiveret og spreder sig til andre programmer. Denne proces forløber oftest usynligt for brugeren. Den bedste kur mod virus, er et opdateret antivirusprogram. Der spredes mange vira via E-mails. De kommer som vedhæftede filer, og åbner du en sådan fil, og har du ikke et Antivirusprogram installeret og opdateret, ja så får du virus på din computer.

Du kan finde links til virus og spywarebekæmpende programmer Klik her