Manual for installering og brug af
BitGuard Firewall

aaf Anette Behrendt
© Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt.

OBS:
Denne hjemmeside er lavet i noget der kaldes frames (rammer) for at printe det ønskede ud, skal du markere den side du ønsker udskrevet, gå i filer - vælg udskriv - sæt prik i udskriv det markerede. Sørg for, at du ikke får bannerrammen, og menu rammen markeret. Der er 11 sider

BitGuard er nok en af de bedste firewall der findes lige pt. Firewallen bygger på helt nye principper. Den holder øje med alle processer, der afvikles på maskinen. Hvis en proces ikke har tilladelse til at blive afviklet, bliver den lukket ned. Hvis BitGuard selv forsøges hacket, lukker den computeren ned. Spywarefri kan godt anbefale denne firewall. Bemærk. Bitguard understøtter ikke Windows 95 - NT4 - eller nogen Windows Servere.

Køb Bitguard her. Du får tilsendt et link, hvor du skal downloade programmet. Du kommer så ud på denne side som du ser herunder. Hvis du har Windows Xp SP2 vil du få en linje i IE Explorer lige nedenfor den normale menu. Det hører med til den nye sikkerhedsopdatering, at man ikke længere bare kan hente direkte download programmer. Klik på linjen, og der vil poppe en lille menu frem. Klik på Hent fil for at downloade programmet.

01.

Du får nu dette billede som du ser herunder. Klik på Gem. Programmet vil selv forslå en placering i programmer, og det kan du roligt svare ja til. Husk at notere dig hvor du gemmer programmet henne, så du kan finde det igen.

02.

03.

Du skal nu finde det sted du gemte filen.                          Klik nu på bitguard.exe for at begynde installationen.

Vigtigt: Du skal have forbindelse til Internettet under installationen. Har du en opkaldsforbindelse, så skal den være aktiv. Du får nu det billede du ser herunder. Klik på Kør for at fortsætte installationen.

04.

05.

Du skal nu til at vælge sprog. Du kan vælge mellem dansk og engelsk. Ønsker du programmet på dansk, skal du markere dansk og derefter klikke på OK

06.

Du får nu et velkomst billede frem. Har du ikke allerede bestilt enten en prøvelicens, eller købt en licens, så skal du klikke på Hent prøvelicens. Har du allerede fået fat på en licens, skal du klikke på Næste. Du skal lige vide, at det godt kan betale sig at bestille licensen først. Det kan godt tage flere timer før du modtager en licens. Du vil modtage en mail fra TryUs, om at du vil få en licens til en demo version i løbet af 24timer. Da vi prøvede at hente en demoversion, kom koden dog allerede efter få min. Jeg ved, at hvis det er en købelicens, så kan der godt gå nogle timer, før du modtager din licenskode.

07.

Du skal nu til at acceptere licensen. Vi anbefaler altid at læse hele licensen, før man installerer programmet. Kan du acceptere licensen, skal du sætte et flueben i : Jeg accepterer licensbetingelserne og derefter klikke på Næste.

08.

Klik på Næste for at begynde selve installationen. Du vil under installationen blive bedt om at registrere dig, for at opnå fuld funktionalitet. Jeg kan desværre ikke vise dig billeder af det, da jeg allerede er registreret. Det du skal gøre er, at du skal indsætte de koder, som du har fået tilsendt pr. mail fra Spywarefri. Indtast registreringsnummer, i felterne registreringsnummer. Indtast registreringsnøglen i registreringsnøglen. Klik derefter på OK, for at sende licensoplysningerne til producenten. Du vil se en bekræftelse på din registrering, som du siger OK til.

09.

Klik på Afslut for at afslutte installationen.

10.

Klik på Ok for at færdiggøre installationen. Din computer genstartes for at konfigurere din nye firewall.

11.

Når din computer har genstartet, er der intet overhovedet som får lov til at komme på Internettet, uden du først giver lov til, at det må gå på. Her er BitGuard noget nemmere at have med at gøre, end så mange andre firewall. Du får lige en række billeder herunder af programmer, som jeg gav lov til at gå på Nettet. Første gang du åbner f.eks. Internet Explorer, så vil du bliver mødt af billedet herunder, hvor du bliver spurgt om du vil tillade programmet at gå på Nettet. Internet Explorer skal altid have lov til at gå på Nettet, så sæt et flueben i Husk og klik derefter på Ja. Nu husker BitGuard altid, at dette prg. må gå på Nettet. Alle dem som du ser herunder, kan du roligt sætte flueben i Husk, og Ja til adgang.

12.

Er du i tvivl om et program skal have lov til at gå på Nettet, så kan du altid i første omgang prøve at sige nej, og lade være med at sætte flueben i Husk. Se, hvad der sker hvis du siger nej. Sker der ikke noget, og kan du komme på Nettet med det pågældende program uden problemer, så kan du altid sætte flueben i husk, næste gang du bliver spurgt, og BitGuard vil nu huske at det ikke skal på Nettet - eller at programmet skal have netadgang. Er du kommet til at sætte et flueben forkert, og enten givet et program adgang/ikke adgang til Nettet - men ikke skulle - eller skulle have det, er det let at ændre denne indstilling. Nede i tray (i højre hjørne ved uret) kan du se dette lille ikon: Dobbeltklik på ikonet, og du får dette billede:

13.

Som du kan se herover, har jeg i venstre side klikket på Programkonfiguration. I højre side har jeg markeret Internet Explorer. Ønsker du at ændre denne indstilling, så kan du klikke på den lille pil ned ud for Tillad Internetadgang. Der åbner sig flere muligheder. Du kan vælge at BitGuard skal spørge dig om tilladelse hver gang, om du vil nægte Internetadgang, Afslutte programmet, eller om du vil give et program Ubegrænset Internetadgang. Klik på det ønskede og sig derefter OK

Klikker du i venstre side på Aktive programmer, kan du se hvilke programmer som er aktive lige nu.

Klikker du på Indstillinger i venstre side, er der et par småting du kan ændre. Du kan her ændre sproget, hvis du er kommet til at vælge forkert under installationen. Klik på pilen ned ud for Dansk, hvis du vil ændre sprog. Jeg har ikke flere flueben, end dem du kan se herunder. I nederste linje, vil du altid kunne aflæse din IP adresse (jeg har skjult min IP adresse) samt det navn BitGuard er registreret til. Det er også herinde, du kan tjekke for opdateringer.

14.

Klik på Check for opdateringer, for at se om der er nogle nye opdateringer af programmet. Du bliver ført ud på TryUs´s hjemmeside. Her bliver du guidet - på dansk, til hvordan, du skal tjekke, om du har den nyeste version. Du kan klikke på det link hvor der står: Hvordan ser jeg, hvilken version jeg har? Kan du se, at din version er forældet, så skal du klikke på Opdatér

15.

I venstre side kan du også klikke på Log. Herinde kan du se hvilke prg. som har fået adgang til Nettet, og hvilke programmer du har nægtet adgang. Klik på pilen ned ud for 1 måned (Standard) så kan du ændre BitGuard til at gemme disse logs længere eller kortere tid. Du kan rydde oversigten, eller gemme oversigten.

16.

Hvis det interesserer dig, kan du jo prøve at kigge lidt i Statistikken.

17.

Det sidste jeg vil omtale er Avanceret, som du finder i venstre side. Klik derefter på Portindstillinger i højre side. Du kan tilføje og/eller fjerne porte herindefra.

18.

Klik på Protokolindstillinger. Her kan du se hvilke protokoller som er åbne eller blokeret. Du kan ændre indstillingerne, ved at markere en protokol, og derefter trykke på den lille pil ned ud for Blokeret, og ændre din indstilling. De fleste protokoller vil være blokeret.

19.

Klik på Godkendt IP Jeg har usynliggjort mine godkendte IP adresser, da de er personlige. Det er herinde at du kan tilføje nogle IP adresser. Det kan være, at du gerne vil ud på en speciel URL adresse, men ikke kan komme det. Så kan du tilføje IP adressen herinde ved at klikke på tilføj, og så indskrive adressen du vil tilføje. Vi oplever det af og til i vores forum, at nogle brugere vil ud på f.eks. spillesider, men at de bliver blokeret. Kender man ikke sidens IP adresse, kan du let finde den. Gå i start - kør - skriv: cmd - tast enter. Du kommer nu i et lille sort dos vindue. Herinde skriver du: ping (og så den webadresse du vil pinge) det kunne f.eks. være: ping http://www.dr.dk Skriv adresse op som fremkommer i dos vinduet, og indskriv den i BitGuard. For at komme ud af dos, når du er færdig med at pinge, skal du skrive denne kommado: exit og tast Enter. Du kommer nu tilbage til Windows.

20.

Klik på Blokeret IP. Herinde kan du blokere IP adresser ved at klikke på tilføj. Du kan fjerne en blokering, ved at markere en blokeret IP, og derefter vælge fjern.

Jeg vil ønske dig held og lykke med din nye firewall, du bliver glad for den.