Manual for installering og brug af Kerio Firewall

af Anette Behrendt
© Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt.

OBS:
Denne hjemmeside er lavet i noget der kaldes frames (rammer) for at printe det ønskede ud, skal du markere den side du ønsker udskrevet, gå i filer - vælg udskriv - sæt prik i udskriv det markerede. Sørg for, at du ikke får bannerrammen, og menu rammen markeret. Der er 22 sider

Efter ønske har jeg omskrevet manualen en smule, så blinde også kan følge vejledningen, selvom de ikke kan se billederne.

Det er et must efterhånden, at være beskyttet af en firewall. Ønsker du en gratis firewall, er Kerio et godt bud. Klik her: http://www.sunbelt-software.com/Kerio-Download.cfm så kommer du ud på den side, du ser herunder. Du skal nu skrive dit navn, og din mailadresse, for at få tilsendt en kode til din nye firewall. Når du har skrevet navn og mail-adresse, skal du klikke på Download Sunbelt Kerio Personal Firewall, for at hente programmet.

01.

02. Du bliver nu ført til næste side, hvor du skal downloade/hente programmet. Klik på Download

.

03. Du kan nu vælge mellem enten at klikke på Kør eller Gem. Denne gang valgte jeg at gemme filen, men kun fordi jeg ikke havde tid til at installere programmet med det samme. Skal du installere straks, kan du rolig vælge kør, så starter installationen automatisk, når programmet er downloadet til din maskine.

04. Hvis du har gemt programmet, skal du finde og klikke på den fil du kan se herunder. Det er installationsfilen til programmet. Dobbeltklik på filen, for at starte installationen af din nye firewall.

05. Det er nu du skal vælge sprog. Du kan vælge mellem engelsk og tysk. Ønsker du tysk installtion, skal du klikke på den lille pil ned, som du kan se jeg har markeret, og derefter klikke med venstre mus på tysk. Ønsker du det forslåede sprog engelsk, klikker du på OK.

06. Du får nu et velkomstbillede. Klik på Next

07. Her får du at vide, hvilken versions opdateringer der er ændret og hvornår i Kerio firewall. Klik på Next

08. Du får nu dette billede som du ser herunder. Det er her du skal læse licensbetingelserne og derefter bekræfte at du kan acceptere disse betingelser. NB. man bør altid læse licensbetingelserne, det er også heri, at der vil stå, hvis der installeres 3 parts programmer, man ikke selv har bedt om. Jeg accepterer denne licensbetingelse ved at sætte prik ved I accept the terms in the licens agreement, og derefter klikke på Next. Du kan ikke fortsætte installationen før du har accepteret disse betingelser.

09. På billedet herunder, kan du se hvor Kerio vil installere sig henne. Ønsker du ikke denne placering, skal du klikke på Change, og selv udpege det sted, du ønsker programmet skal installere sig på. Du kan roligt vælge den placering, som er forudvalgt af Kerio. Klik derefter på Next

10. Du kan nu vælge om du ønsker standard installation, eller hvis du er øvet, kan du vælge Advanced. Som standard, er Simple mode valgt. Jeg vil kraftigt anbefale at du vælger simple mode og IKKE Advanced. Klik derefter på Next

11. Så er du klar til selve installationen. Klik på Install

12. Installationen er færdig. Klik på Finish Du bliver nu bedt om at genstarte din computer, for at færdiggøre installationen.

13. Har du sat Windows Firewall til, vil du blive mødt af dette billede herunder, efter din genstart. For at kunne bruge Kerio, skal du klikke på Fjern blokering.

14. Du har nu fået et nyt ikon ned ved uret (i tray). Det ser ud som på billedet herunder. Til jer som ikke kan se, kan jeg fortælle, at det er et blå skjold.

15. I venstre side, Klik på knappen Overview og derefter på fanebladet Connections i højre side, for at se de forskellige indstillinger. jeg har ingen ændringer lavet. Disse indstillinger er standardindstillinger.

16. Stadig på Overview men denne gang fanebladet Statistics Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

17. Stadig på Overview men denne gang fanebladet Preferences Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

18. Stadig på Overview men denne gang fanebladet License Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

19. I venstre side, skal du nu klikke på Network Security og derefter klikke på fanebladet Applications i højre side. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger. Ønsker du at Kerio spørger om et prg. må gå på Nettet, så følg dette: Under " Application", sætter 4 ?, i stedet for de V´er og X´er som er der nu, så vil Kerio begynde at spørge.

20. Stadig på Network Security men denne gang fanebladet Predefined. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

21. Stadig på Network Security men denne gang fanebladet Trusted area. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

22. Stadig på Network Security men denne gang fanebladet Advanced. Ingen ændringer, aller er standardindstillinger.

23.  I venstre side skal du nu klikke på knappen intrusions. Fjern flueben ved Enable the Host Intusion and Prevention System (HIPS) Disse indstillinger, forsvinder alligevel, når den fulde version bliver droslet ned til gratis udgaven, og så er det bedst at ændre fra start. Klik på Apply for at godkende ændringen.

24. I venstre side skal du nu klikke på knappen Web og klikke på fanebladet Ad blocking i højre side.  Her skal du fjerne alle flueben, og derefter klikke på knappen Apply

 

25. I venstre side står du stadig på Web klik på fanebladet Privacy. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

26. I venstre side står du stadig på Web klik på fanebladet Site exceptions. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.

27.  I venstre side skal du nu klikke på knappen Logs & Alerts og klikke på fanebladet Logs i højre side. Det er her du vil kunne se logs, så snart du begynder at bruge programmet.

28. I venstre side stadig på Logs & Alerts klik på fanebladet Settings i højre side. Ingen ændringer, alle er standardindstillinger.