PocketKnife Peek til Outlook 2000 og derover

af Anette Behrendt
© Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt.

OBS:
Denne hjemmeside er lavet i noget der kaldes frames (rammer) for at printe det ønskede ud, skal du markere den side du ønsker udskrevet, gå i filer - vælg udskriv - sæt prik i udskriv det markerede. Sørg for, at du ikke får bannerrammen, og menu rammen markeret. Der er 7 sider

Har du Outlook 2000 eller nyere, så kan du bruge dette lille geniale program, så du kan tjekke en mistænkelig mail, uden du åbner for mailen. Programmet hedder PocketKnife Peek.

Programmet giver dig mulighed for at undersøge en mail grundigt, før du bestemmer dig for at åbne mailen. 

Download programmet her Klik på Download se billedet herunder.
 


Du får det billede herunder. Du kan vælge enten at gemme programmet på disk, eller åbne programmet. At åbne programmet, betyder at det staks efter download, påbegyndes installationen. Jeg valgte, at klikke på Åbn.
 

 

Du får nu at vide, at programmet PocketKnife Peek vil installere sig på din maskine. Ønsker du dette, skal du klikke på Ja. Har du fortrudt, klikker du på Nej.
 


På billedet herunder, får du at vide, at du bør lukke alle programmer, før du går i gang. Når du har gjort det, klik på Next.
 


Så kommer vi til den sædvanlige licens beskrivelse. Det er tilrådeligt altid at læse licensen, for at se om der evt. er spyware i programmet, eller andre skumle ting. Jeg har læst licensen, og klikker derefter på den runde prik ud for I accept the agreement og derefter på Next.
 


På billedet herunder bliver du bedt om at lukke Outlook, før du fortsætter. Det er vigtigt at du får Outlook lukket inden du fortsætte, da programmet integreres med Outllook. Når du har fået lukket Outlook, klikker ud på Next.
 


Du bliver nu spurgt om, hvor programmet skal ligge. Det vælger selv at ligge sig på C i programmer og med sit navn. Ønsker du anden placering, så må du manuelt vælge en anden placering. Klik derefter på Next.
 


Næste billede fortæller at det vil ligge en genvej i startmenuen. Det er ikke en genvej til selve programmet, men en genvej til afinstallation samt hjælp til programmet. Klik på Next.
 


Så er alt på plads, og klar til at installere. Klik på Install.
 


Så kommer der lidt information. Du får at vide, at der nu vil ligge et nyt ikon i menuen i Outlook, hvis du har husket at lukke Outlook før installtionen. Glemte du det, skal du lukke Outlook, og derefter åbne det igen. Så skulle det ligge der. Klik på Next.
 


Så er installationen færdig når du klikker på Finish.


Næste gang du åbner Outlook vil du nu se dette ikon.
 


Får du en mail, som du ikke er helt sikker på hvad er, stil dig på mailen og klik på ordet Peek. Du får nu et billede som det herunder. Dette er godt nok ikke, hverken spam mail eller uønsket mail, det er bare et eksempel, så du kan se, hvordan det ser ud i virkeligheden. Det er en mail fra vores forum. Prøv at se nederst på billedet. Her kan du se 4 forskellige faneblade. Du kan klikke på de forskellige faneblade, for at se hvad mailen består af. Som standard, vil Plain Text vises. Der aktiveres ingen script, så det er trygt at åbne mailen i denne tilstand. Er der HTML koder i mailen, vil du kunne se disse koder, ved at klikke på det faneblad som hedder HTML Source. Klikker du på fanebladet Internet header kan du se hvad der står i brevhovedet, hvor mailen kommer fra osv. Klikker du på fanebladet Attachments vil du kunne se, hvad en evt. vedhæftet fil består af, og det uden at den slippes løs. Det bedste af det hele, mailen er ikke åbnet overhovedet, du vil stadig kunne se at den er uåbnet, når du lukker på det røde X igen.