Skræmmende læsning om en hacket computer

 
Jeg har modtaget en mail fra en bruger, som havde et stort problem på et familiemedlems computer. Dette familiemedlem, var ikke så vild med at sende en log ud til offentlig skue, så jeg tilbød at tage loggen via mail. Dette blev dog ikke til noget, da de selv ville prøve at løse problemet. Jeg har dog efterfølgende fået denne lille historie . Og det er skræmmende læsning kan man vist roligt sige.

Citat:
Vi har for nylig fået installeret Internet i bygningen, hvor vi bor. Udbyderen hedder ComX, og er vist et relativt nyt navn på det område. Men hvorom alting er, fik vi at vide gennem ComX, at vi skulle aktivere firewall'en inde på deres hjemmeside, hvor der kræves et password. Dette blev gjort, og vi troede, at alting var i orden.

Alting kørte fint, men Internettet begyndte at drille efter et stykke tid. Der kom en masse pop up's. Vi troede, at vi havde fået lidt virus og snakkede om at formatere computeren på et tidspunkt.

En aften så jeg tilfældigvis, at der kørte et program på computeren. Først troede jeg, at det var Messenger der stod åben, men da jeg kiggede efter, så jeg, at det var et pokerprogram der kørte. Jeg skyndte mig at lukke ned for lortet, men opdagede til min forskrækkelse, at musen på min skærm bevægede sig rundt på Skrivebordet. Endvidere lå der 3 ikoner fra pokerprogrammet ude på skrivebordet. Musen kørte stadigvæk rundt på skærmen og slettede kort efter de 3 ikoner. Ydermere blev Outlook åbnet, og der stod en mail åben fra pokerprogrammet med et bekræftelses link, som jeg kunne se var blevet aktiveret. Denne mail nåede hackeren også at slette. Der lå også 3 andre mail fra pokerprogrammet, om at der var hævet 250 $ på en visakonto + en masse anden unødvendig information omkring spillet.

Nå, men så ringede jeg til en bekendt for at høre hvad jeg skulle gøre. Han forklarede mig noget om, at på Windows XP skulle man selv gå ind og aktivere firewall'en. Han fik guidet os til netværksforbindelser og her kunne jeg se, at der ikke var noget flueben i boxen hvor man bekræfter firewall'en.

Men herefter slukkede vi computeren og ringede til banken, der oplyste, at der ikke var foretaget nogle transaktioner. Senere ringede vi til en anden, der rådede os til at kontakte politiet, idet det umiddelbart så ud som om, at det var os, der havde hacket os ind på en andens visakonto og hævet penge til at spille poker. Lige nu så det ud til, at vi havde spillet og downloaded alt til vores computer, hvorefter vi havde hævet penge på en anden mands konto. Den går ikke.

Næste dag ringede vi til St. Amager. Den betjent vi talte med anede ikke hvad vi skulle stille op, men han lovede at han ville ringe tilbage. 2 min. efter ringede de inde fra politiets dataafd. Ham vi talte med fik tilsendt alle mails fra pokerprogrammet og fik endvidere lov til at hacke sig ind på vores computer for at se hvordan det stod til. Han kunne se, at flere hundrede havde været inde og lægge alle mulige programmer og bagdøre ind, så man sagtens kunne hacke sig ind.

Han kontaktede derefter pokerselskabet via mail, og fik dem til at sende en mail til os, hvor vi skulle bekræfte, at vi havde kontaktet politiet og hvem vi var. De eneste oplysninger pokerselskabet ville ud med var, at det var en anden person fra Danmark, der havde været inde på vores computer.

Betjenten fra data-afd. har kontaktet det amerikanske politi og bedt dem om at få udleveret oplysninger om personen. Og dette venter vi nu på.

Det var vist alt. Nu har vi formateret computeren og fået Norton antivirus.

Og ja, den tilbagemelding der, kunne jeg bestemt godt bruge til skræk og advarsel til alle brugere.