Hvad skal jeg gøre før jeg installere SP2 til Windows XP

Det spørgsmål er der mange som stiller i øjeblikket, så derfor vil jeg lige komme med et par gode råd.

Det allerførste du skal gøre, er at sørge for at du er helt fri for Spyware og virus. Det er meget vigtig at du installere denne ServicePack på en ren maskine. I værste fald kan din computer fryse, og installationen kan ikke gennemføres korrekt.

 • Start med at tjekke for Spyware. Du kan benytte dig af flere forskellige programmer til det brug. Spybot som du finder her Ad-aware som du finder her og endelig vores onlinescanner som du finder her
   
 • Så skal du tjekke for virus. Den bedste onlinescanner for virus finder du her Det er en scanner som skal hentes hjem til din maskine, og så køres. Det tager lang tid at køre denne scanning, men den er også meget grundig i sit arbejde.
   
 • Hvis du vil være helt sikker på at du har alle dine ting, også hvis der nu skulle gå noget galt under installationen, så vil det være en rigtig god idé at tage backup. Alt det du selv har lavet f.eks. dokumenter, billeder, mails, mail opsætning, dine kontaktpersoner og foretrukne mm. Brænd alle disse backup ned på en cd, så kan du altid få det tilbage igen. Jeg har lagt info her, om hvordan du tager backup af dine mail konti og adresser.

Når du har tjekket disse ting herover, og evt. fået taget backup, så skulle du være klar til SP2.

 • Du skal have mindst 1,8 GB. fri plads på din harddisk før du henter SP2. Der er brug for så meget plads, fordi der lægges en backup på din maskine, af alt det du tidligere har hente af Service Packs og hotfix. 
   
 • Du skal have en maskine på mindst 233 mhz samt 64 mb. ram. Jeg vil dog anbefale at du har mindst 256 mb. ram.
   
 • Du skal være logget på som administrator når du opdaterer til SP2. Det er de fleste allerede, hvis der ikke er flere brugere på maskinen.
   
 • Microsoft tilråder, at  du hente alle kritiske opdateringer,  før du henter SP2. Gå til Windows Update her og vælg hurtig installation. Vælg alle de vigtige opdateringer og installer dem.
   
 • Efter pakken er installeret, og maskinen er genstartet, så vil du blive bedt om at aktivere automatiske opdateringer, hvis du ikke i forvejen har denne indstilling aktiveret.  Det er en rigtig god idé at sige ja til det.
   
 • Som standard er XP´s nye forbedrede firewall aktiveret, og ønsker du ikke det, skal du selv manuelt ind og deaktivere denne.
   
 • I Start - Kontrolpanelet, er der kommet en ny ting. Der er kommet noget som hedder Sikkerhedscenter. Herinde kan du aktivere/deaktivere Xp´s firewall. Du også aktiver/deaktivere både automatiske opdateringer og din virusbeskyttelse, samt sætte dine egne indstillinger.
   
 • Visse programmer kan holde op med at virke efter du har installeret Service Pack 2 kig her Du får her information om hvad du skal gøre, for at aktivere disse programmer igen. Nederst på dette site, ligger der en liste over de aktuelle programmer, som der er problemer med.
   
 • Måske skulle du overveje at formatere din computer, så du kan installere SP2 på den fra "ny" af. Hvis du vælger den løsning, kan du hente hele SP2 pakken her Dette link er til SP2 på dansk, men der kan på siden vælges forskellige sprog. Brænd så denne pakke ned på en cd, formatér din computer, installer Windows XP, installer så SP2 og først derefter må du gå på Nettet med din maskine igen.
   
 • Har du mod på det, og kan du forstå engelsk, så ligger der her en information om, hvordan du kan brænde en cd med Windows Xp incl. Service Pack 2

Et godt råd. Du vil sikkert under selve installationen - som i øvrigt i tager frygtelig lang tid - blive mødt af nogle fejl. Du skal endelig fortsætte installationen alligevel. Klik forsøg igen, når du møde denne fejl. Vi har set tilfælde på, at man ikke kan afbryde denne installation midt i det hele, der vil ske det, at maskinen ikke længere kan startes, hverken på den ene eller anden måde, og kun en formatering er tilbage.

Får man fejlmelding om Atapi.sys, er løsningen den simple at slette filen på harddisken, den bliver installeret igen af SP2.

I øjeblikket er der problemer med at få hentet SP2 hjem. Dette skyldes, at der er en fejl i distributionsprocessen på Windows Update. Se her