Msconfig - Deaktivere opstartsprogrammer

Du har måske flere programmer kørende, end godt er. Din computer starter langsommere op, hvis du har alt for mange unødvendige programmer liggende i din opstart. Det er der heldigvis råd for. Du kan nemt fjerne disse programmer fra din opstart. Selve programmet vil der ikke blive rørt ved, det vil bare ikke længere starte op automatisk, hver gang du åbner Windows.

Klik med venstre musetast på Start - gå op og klik med venstre musetast på Kør -  Skriv: msconfig  og Klik derefter på OK. Se billedet herunder.
 


 

Du får nu en ny boks frem. Først skal du klikke på det faneblad som hedder Start. Find nu det program, som du gene vil stoppe i din opstart. På billedet herunder kan du se nederst, der ligget et program, som hedder WinZip. Det program ønsker jeg ikke skal starte hver gang Windows starter. Som du kan se, er det lille flueben ud for filen fjernet. For at fjerne et flueben, skal du bare klikke med venstre musetast i firkanten, så forsvinder fluebenet. Klik derefter på OK så lukkes msconfig atter.
 


 

Du skal genstarte din computer, før dette træder i kraft. Når du har genstartet, vil du blive mødt af en boks, som fortæller dig, at der er sket ændringer. Denne boks vil du blive mødt af hver gang du åbner Windows, så du skal lige fortæller programmet, at du ikke ønsker at se denne advarsel igen. Du skal sætte et  flueben i: Vis ikke denne meddelelse igen og derefter OK. Se billedet herunder.
 


 

Er du i tvivl om hvilke programmer, som er unødvendige at have liggende og køre ved hver eneste opstart, så kan du tjekke dine programmer her. Du skal klikke på det bogstav, som dit program begynder på, og så se om du kan finde det på listen. Der vil stå en beskrivelse, og ud fra denne beskrivelse - som desværre er på engelsk, kan du se, om programmet anbefales at starte op hver gang.