Navigere rundt i Registreringsdatabasen

Punkt 1.
Skal du f.eks. finde alle strenge/nøgler med HOMEOldSP gør du følgende.

Klik på Start - Kør - Skriv: regedit og tast Enter. Se evt. billedet her.

Klik på Rediger gå ned og klik på Søg.  Se billedet herunder.
 


Du får nu næste billede. Der hvor der står Søg efter, skriver du dit søgeord. I dette tilfælde har jeg valgt søgeordet HOMEOldSP. Sørg for, at der er flueben i Nøgler - Værdier - Data når du har tjekket det, klikker du på Find næste. Der vil lige gå lidt tid, mens der søges efter evt. strenge som indeholder dit søgeord. Findes ordet i din database, vil programmet markere den værdi/streng, som indeholder dit søgeord. Tjek for en sikkerheds skyld, at det er den rigtige streng du står på, for du sletter den. Klik på dit tastatur på Delete, hvis det er noget som skal slettes. For at tjekke om det ligger flere steder, skal du nu trykke på F3 tasten. Bliv ved med at taste F3, til du får besked på, at der ikke findes flere steder med det ord i regedit. Skal du skifte søgeord, skal du atter op i Rediger - Søg. Når du er færdig med at slette det du ønsker at slette, går du ud af regedit ved at klikke på X i øverste højre hjørne.

NB. Det er vigtigt at du først tager en kopi af din registreringsdatabase, før du sletter noget. Hvis du er uheldig at slette noget forkert, kan du så altid vende tilbage. Du finder en anvisning på hvordan du tager backup her.
 


Punkt 2.
Måske bliver du bedt om at slette en service eller andet, og skal navigere dig rundt i regedit via en forudbestemt linje. F.eks:

Naviger dig frem til en bestemt undermappen, som ligger her:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

Det du nu skal gøre er følgende. Du kan se der ligger en mappe, som hedder: HKEY_LOCAL_MACHINE. Hver gang du ser dette tegn \ betyder det, at nu kommer der en ny mappe (undermappe) du skal finde.

Du kan se at der er et + tegn foran mappen, klik på + tegnet, og HKEY_LOCAL_MACHINE mappen åbner sig for dig. Du kan se nedenfor hvilke undermapper der ligger i den mappe. Nu skal du så have åbnet for undermappen System. Se billedet herunder.
 


Klik på + tegnet og Sytemmappen ruller sig ud, og viser dig hvad der ligger nedenunder.

Klik på + tegnet ud for CurrentControlSet for at se, hvad der ligger i den mappe.

Klik på + tegnet ud for Services for at se, hvad der ligger i den mappe. Se billedet herunder. Alle undermapper ligger i alfabetisk orden, og du vil hurtig kunne finde den undermappe i Services du skal Delete. Marker den mappe du skal slette, bare ved at klikke på mappen, med venstre musetast. Du kan nu trykke på Delete på dit tastatur, og mappen er væk.
 

NB. Får du ikke lov til at slette den service du skal, klik en gang på servicen, så den er markeret, højreklik og vælg tilladelser. Se billedet herunder.
 


 

Du skal nu overtage magten. Sæt flueben i Fuld Kontrol.  Afslut med OK. Nu skulle du kunne slette en genstridig service. Se billedet herunder.