Er din Xp ikke så hurtig længere?

Råd fra TeamSpywarefri
© Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt.Med tiden kan XP godt blive langsom, alting tager ”evigheder” . Det kan du godt selv gøre noget ved. Denne artikel går ud fra, at du ikke har virus, spy eller andet snavs, hvis du er i tvivl, kan du tjekke her: http://www.spywarefri.dk/forum/

Du registrerer dig som bruger derinde, og følger så denne anvisning:
http://www.spywarefri.dk/forum/links/hjtanv.htm

 
Selve opstarten (boottiden) kan være langsom, den kan gøres hurtigere. Et realistisk bud er, 20-30 sekunder, det afhænger dog af hvor meget der skal starte op, og hvis du kan undvære noget af det, kan du deaktivere det i Start-Kør, skriv: MSCONFIG under Start.

Når det er gjort, så kontroller om du mangler updates fra Microsoft: http://v4.windowsupdate.microsoft.com/da/default.asp


Hvis du ikke deler filer og printer på et net, kan du deaktivere den funktion i - netværksforbindelser - egenskaber for din forbindelse, fjern flueben i- fil og udskriftdeling.
Der er ingen grund til, at systemet søger efter det i opstarten, når du ikke bruger det!

Nu er du så kommet ind til skrivebordet, der kan du starte med at at klikke på Denne Computer.
Højreklik på C- klik på egenskaber og vælg så diskoprydning. Bagefter - analyser, defragmenter - hvis - nødvendigt.

Årsag? når systemet er færdig med at bruge de filer der har været behov for i en proces, bliver de bare ”droppet” et tilfældigt sted, og så med tiden, vil det sløve systemet.

Du kan hente meget ydelse, hvis du vil ofre lidt på udseendet? Højreklik på Start og vælg - klassisk visning, fjern flueben i – brug personlige menúer.

Lidt mere ydelse kan hentes her - højreklik på Denne Computer - egenskaber - avanceret - ydeevne -indstillinger.
Der kan du fjerne flueben i nedenstående og alligevel have et pænt udseende.
Lad menúer tone ….
Lad værktøjstip tone ….
Udton menuelementer …
Vis skygger under menuer
Lad åbne kombnationsbokse ….
Brug et baggrundsbillede …
Brug almindelige mappeopgaver.

En sletning af overflødige filer er altid en god ting, da for mange af dem også kan sløve enormt, der kan du bruge et godt program der hedder-Ccleaner : http://www.filehippo.com/download_ccleaner/
Dansk manual til Ccleaner finder du her: http://www.spywareinfo.dk/#/manualer/ccleaner.htm

Midlertidige Internet filer bør også slettes jævnligt, det kan du også bruge Ccleaner til.

Du kan også hente noget, hvis din Pagefile (sidefil) ikke er indstillet rigtigt.Windows laver en 'pagefile' på dit C-drev, som indeholder den virtuelle hukommelse. Alt afhængig af, hvor meget ekstra hukommelse Windows har brug for, justerer den som standard størrelsen af denne 'pagefile' (eller 'sidefil'). Der er ikke nogen fornuftig begrundelse for, at Windows hele tiden skal ændre størrelsen af denne fil.
Det kræver nemlig forholdsvis mange kræfter fra computeren.
Gå ind i Kontrolpanel - System - Avanceret - Ydeevne - Indstillinger.
Der vælger du - Avanceret, under - Virtuel hukommelse - klikker du på knappen 'Skift'.
Den fil, som bruges til virtuel hukommelse, oprettes automatisk, når du installerer Windows XP, og den kaldes for sidefilen. Sidefilens størrelse er dynamisk og kan variere mellem en mininum- og maksimumstørrelse.

Windows XP indstiller automatisk sidefilens minimumstørrelse til en halv gange størrelsen på computerens RAM-hukommelse og maksimumstørrelsen til tre gange sidefilens minimumstørrelse. Hvis du f.eks. har 256 megabyte RAM-hukommelse i computeren, bliver sidefilens minimumstørrelse 384 megabyte (1,5 x 256 = 384), og maksimumstørrelsen bliver 1152 (3 x 384 = 1152). Det er de anbefalede størrelser.Når du har gjort dette klikker du på knappen 'Definer'.

Du vil muligvis blive bedt om at genstarte computeren. Hvis du laver sidefilen for lille, er det ikke sikkert Windows vil starte, så gør tingene med forsigtighed.

Du kan også defragmentere sidefilen, hvilket også vil optimere ydelsen, med Pagedefrag: http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/PageDefrag.msp
Nederst på siden.
Sæt den til at køre ved næste start/genstart

En anden metode til at få mere ud af dine RAM, er at give Windows besked på at der ikke skal bruges Swapfile, førend det absolut er nødvendigt.
Det gør du ved at gå ind i Msconfig - System Ini-386enh- og ændre - ConservativeSwapFileUsage – til 1
(Gælder kun til og med SP1)

Hvis du ikke søger meget fra Stifinder, kan du hente ydelse ved at deaktivere indekseringstjenesten, det gør du i – kontrolpanel - tilføj/fjern programmer - Windows komponenter - fjern flueben i - indekseringstjenesten.

For hvis den er aktiveret, indekseres ca. hver tredje sekund - du kan muligvis høre harddisken arbejde næsten hele tiden, dette kan være årsagen.

I Stifinder, kan du også hente noget, gå op i – funktioner - mappeindstillinger - vis - fjern flueben i – søg automatisk efter netværksmapper.
Der er ingen grund til at Windows søger efter det hver gang du vil åbne en mappe!

Som den skarpsindige læser har bemærket, er der ingen tweaks, registreringsændringer eller avancerede ”tuningsmetoder”Det er mest skrevet som nogen små elementære tip, til at have et rimeligt stabilt system.

Det er mest skrevet som nogen små elementære tip, til at have et rimeligt stabilt system.