Stoppe eller deaktivere en service

Nogle gange beder vi dig i vores forum, om at stoppe en service. Det gør du således:

1. Gå i start - kør - skriv: services.msc som du kan se på billedet herunder. Når du har skrevet det, skal du klikke på OK.
 


Du får så dette billede frem, som du ser herunder. Du kan se alle de services som kører på din computer. Bemærk at de står i alfabetisk orden. Som du kan se, skal man markere et element, for at få vist en beskrivelse. For at markere, skal du bare klikke på den tjeneste du vil vide mere om, en gang med venstre mus.
 


Du skal nu finde den service som vi beder dig om at stoppe. Find og marker servicen, så kan du se, at der nu er fremkommet et : Stop Tjenesten samt : Genstart Tjenesten. Når du skal stoppe en tjeneste, skal du klikke på Stop Tjenesten, når du står på den tjeneste du ønsker at stoppe. Gå derefter ud af programmet igen, ved at klikke på X i øverste højre hjørne.
 


2. I flere tilfælde, bliver du bedt om at deaktivere en tjeneste, så den ikke genstarter, når du genstarter din computer. For at gøre dette, skal du finde den tjeneste som skal deaktiveres, markere linjen, klik på højre musetast på filen, og vælg Egenskaber. Se billedet herunder.
NB.
Det er tilfældige tjenester jeg har valgt, jeg har ikke nogen infektioner jeg skal have stoppet, så du må ikke kigge på selve den tjeneste jeg har valgt på disse billeder på denne side. Det er kun metoden som tæller her.
 


Du får nu en ny boks frem. Det er herinde du skal have deaktiveret tjenesten. På fanebladet Generelt Og der hvor der står Starttype, kan du se at der er en lille pil ned yderst til højre. Klik på pilen ned, med venstre musetast, og klik derefter atter med venstre musetast, på Deaktiveret.  Tast derefter OK. Nu vil tjenesten ikke genstarter mere.